Nowy Rok w Polskim Towarzystwie Technologów Żywności Oddział Wrocławski

Nowy Rok w Polskim Towarzystwie Technologów Żywności Oddział Wrocławski rozpoczął się od spotkania, które odbyło się 17 stycznia 2023 roku na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności UPWr


Była to doskonała okazja do podsumowania naszej działalności a było o czym mówić! Prezes, dr inż Anna Kancelista omówiła działalność Oddziału za rok 2022:

Konferencje współorganizowane przez PTTŻ OW

  • 7-9 września 2022 we Wrocławiu odbyła się międzynarodowa konferencja 4th Nordic Baltic Drying Conference, której tematem przewodnim było szeroko pojęte suszarnictwo,
  • W dniach 15-16 września 2022 we Wrocławiu odbyła się 3 Międzynarodowa Konferencja: Biotechnology Research and Industrial Applications, dotycząca badań biotechnologicznych i ich zastosowania w przemyśle
  • W dniach 15-16 września 2022 we Wrocławiu odbyła się 9 Międzynarodowa Konferencja Jakość i bezpieczeństwo w łańcuchu produkcji żywności, dotycząca dziedzin związanych z produkcją żywności.

Pozostałe działania:

  • Spotkanie Naukowe w Pawłowicach 28.09.2022 oraz Seminarium Naukowe „Co jeść? oto jest pytanie” WDNiT NOT
  • zaktualizowaliśmy naszą stronę internetową www, utworzyliśmy nasze konto w mediach społecznościowych LinkedIn praz Facebook

W dalszej części spotkania wysłuchaliśmy prezentacji dr inż. Anny Salejdy pt. „Potencjał produktów ubocznych przemysłu spożywczego na przykładzie gryki zwyczajnej.”

Dziękujemy za aktywność naszych członków i zapraszmy kolejne osoby do dołączenia do naszego grona.

pl_PLPolish