W listopadzie spotkaliśmy się w ramach XVLIII Wrocławskich Dni Nauki i Techniki NOT we Wrocławiu na seminarium pt. ”Co jeść a czego nie? – oto jest pytanie”. Była to okazja do wysłuchania następujących prezentacji:
„Odżywianie i regeneracja organizmu po przebytym Covid-19”-dr hab. inż. Zuzanna Goluch prof. UEW
„Znaczenie suplementacji w redukcji ryzyka zespołu kruchości w późnej dorosłości” dr inż. Robert Gajda
„Nasiona konopi włóknistej – potencjał do produkcji wysokiej jakości substytutów wyrobów mlecznych” dr hab. inż. Mirosława Teleszko prof. UEW
„Substytut kawy z nasion derenia jadalnego (Cornus mas L.)” (Koło Naukowe Chemików, UE) inż. Jakub Kucfir
„Badania nad zawartością azotanów w warzywach z upraw ekologicznych i konwencjonalnych” dr inż. Gabriela Haraf
„Stres finansowy wśród studentów a preferencje w zakresie zakupu produktów spożywczych” dr inż. Ewa Biazik
„Prozdrowotne związki w owocach” inż. Malwina Stach